Pompei’de Gezilecek Yerler

Pompei’ye geldiğinizde aşağıda sıralamış olduğumuz şehrin en önemli turistik mekanlarını rahatlıkla görebilirsiniz. Listede adı geçen yerleri inceleyerek kendinize güzel bir gezi planı hazırlayabilir ve serbest zamanda ayrıca görmek istediğiniz yerleri ziyaret edebilirsiniz. Sizin için derlediğimiz Pompei’de Gezilecek Yerler listesindeki şehrin en popüler yerlerini Interbus seyahatiniz esnasında ziyaret edebilirsiniz.

Pompei Gezilecek Yerler / Tarihi ve Turistik Mekanlar / Müzeler

Listedeki turistik yerler hakkında detaylı bilgi için merak ettiğiniz yerin üzerine tıklayabilirsiniz.

Pompei sakinleri

Villa dei Misteri

Pompei Spectacula

Pompei hamamları

Apollon Tapınağı

Pompei Gezi Rehberi linkine tıklayarak bu şehir hakkındaki tüm genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

pompei gezilecek yerler

Pompei’de Gezilecek Yerler

Pompei Gezilecek Yerler denince ilk aklımıza taşa dönüşen insanlar canlansa da burada görebileceğiniz başka şeyler de var.

Dinin ve bilimin uzun yıllar üzerine konuştuğu ve konuşmaya devam ettiği, Vezüv Yanardağı’nın eteklerine kurulmuş kent Pompei… Antik bir kent olması ve tarihten bir sayfa gibi durması, onu turistlerin de gözdesi yapmış durumda.

Pompei, Napoli yakınlarında bir İtalyan kenti. Buranın 6.yy civarında İtalyanlar tarafından kullanılmaya başlandığı ve çeşitli topluluk ve kabilelere ev sahipliği yaptıktan sonra Roma için bir kent olduğu söyleniyor. Burada bulunan evler, yollar, su ve kanalizasyon sistemleri döneminin çok ilerisinde. Bu teknolojik ve sanatsal gelişmişlik kalıntılarda net şekilde gözlemlenebiliyor. 1748 yılında, küllerin altındaki bu antik kentin keşfedilmesinden sonra, kalıntıların içine plastik bir alçı sıkılarak korunabileceği keşfedilmiş. Bu buluş ile kalıntıların ve hatta taşlaşmış canlıların muhteşem şekilde muhafaza edilmesi sağlanmış. Bugün kent ziyaretinde çoğu alanı görebileceğiniz gibi, bazı önemli kalıntıları müzelerde de görebilirsiniz.

Tarihte ticaretin merkezi olan, lüks ve ihtişamlı yaşamı ile nam salan zengin bir kent olan Pompei, Vezüv Yanardağı’nın patlamasıyla iki gün süren lav ve kül yağmuruna tutulmuş. Birden bire gerçekleştiği söylenen bu doğal felaket ile kent yerle bir olmuş, insanlar kaçamamış ve canlılar taşlaşmış. Aslında fazlaca deprem alan bir bölgede olduğundan ve son zamanlarında bu depremler sıklaştığından, halk pek önemsememiş. Bunun geçici bir deprem olduğunu sanan insanlar kaçmaya gerek duymamış. Neler olduğunu sonradan farkeden topluluk artık yeterli zamana sahip olmadığından oldukları yerde küllerin içinde kalmış. Kaçmaya çalışanların deniz kenarına gitmesi de bir kurtuluş olmadı çünkü depremler yüzünden gemiler sular altında kalmıştı. Lavların ulaşmadığı noktalarda bile, devrilen kandillerle yangınlar çıkmış ve kaos oluşmuştu. Küllerle kaplandıklarından yapıların ve canlıların bazıları bugün bile gözlenebilir halde. Hamamlar, villalar, amfi tiyatro gibi yapıların dışında insan ve hayvan bedenleri korumaya alınmış durumda. Çıkarılan alet ve kap kacaklar, sanat ürünleri ise hayranlık uyandıracak cinsten.

Unesco listesinde yer alan Pompei, açığa çıkarılan en eski antik kentlerden biri. Yaşanan felaket ve ileri yaşam tarzları ile tarihte yerlerini hak ediyorlar. Kimi inanışlarda yaşadıkları sapkın yaşamın bir cezası olsa da, bugün bize tarihi anlatması açısından ayrı bir önemi var. Son derece geniş bir alanda yer alıyor. Buranın bir kent olduğunu unutmadan buraya günün büyük kısmını ayırmanızı öneririz. Dinlenebileceğiniz ve alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunuyor tabii ki tarihi alanın dışında. Özellikle mimari ve tarih ile ilgilenenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri.

Menü