

Pisa, modern fiziğin kurucusu, matematikçi, gökbilimci ve filozof olan Galileo Galilei’nin doğduğu ve yaşadığı şehir.
Pisa Gezi Rehberi : Pisa’da Gezilecek Yerler
Campo dei Miracoli (Mucizeler Meydanı) : UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan meydanda, Pisa Kulesi, Katedral ve vaftizhane, tüm ihtişamıyla yükselir.
Pisa Kulesi : Aslında Pisa (Duomo) Katedrali’nin çan kulesi olan Pisa Kulesi, 1173’te inşa edilmeye başlanmış, 1370’te tamamlanmış. Temeli alüvyonel olduğu için hala eğilmeye devam eden çan kulesi, Mucizeler Meydanı’nın en dikkat çekici eseridir. Pisa Kulesi’nin etrafında, kuleyi dikleştirmeye çalışarak kendini fotoğraflayan çok sayıda turist göreceksiniz.
Yıkılmasından korkulan kule, 1990’da ziyarete kapatılmış. 2001 yılında kule 45 cm dikleştirilmiş. Zengin ve güçlü Pisa İmparatorluğu’nun bıraktığı en büyük miraslardan biri, kuşkusuz bu Campanile (Eğik Kule)’dir.
56 m yükseklikteki kulenin içinde 7 çan bulunur ve çanların her biri bir notanın sesini verir.
Pisa Katedrali : Pisa Kulesi’nin hemen yanındaki katedral, kulenin inşa nedenidir. 1604’te yapılan Gotik katedral, kule kadar üne kavuşamamış olsa da şehrin önemli yapılarından biridir.
Pisa Vaftizhanesi : 1152 yılında inşa edilmeye başlanmış, 1363’te tamamlanmış. Gotik tarzdaki yapı, İtalya’daki en büyük vaftizhanedir.
Campo Santo (Kutsal Alan) : 1278’de yapımına başlanmış, 1464’te tamamlanmış. Bu anıt mezarda Roma dönemine dair lahitler var. 2. Dünya Savaşı’nda atılan bir bombayla hasar gören yapı, savaş sonrası restore edilmiş.
Museo delle Sinopie (Sinopie Müzesi) : 13. yüzyılda yetimhane olarak inşa edilen bina, sonradan müzeye çevrilmiş. Sinopie, Kapadokya’da çıkarılan ve Sinop’tan dünyaya dağıtılan bir taşa verilen isim. Bu müzenin freskleri sinopie taşından yapılmış ve müzeye de bu isim verilmiş.
Piazza dei Cavalieri (Şövalyeler Meydanı) : Pisa şehrinin Mucizeler Meydanı’ndan sonraki en büyük meydanıdır. Meydanda bir Ortaçağ yapısı olan Carovana Sarayı, sarayın önünde Pietro Francavilla’ya ait bir heykel, bir Ortaçağ hapishanesi olan Palazza Dell Orologio ve 16. yüzyıl eseri olan Santo Stefano Kilisesi bulunur.
Sırf Eğik Kule için bile buraya geldiğinize mutlu olacaksınız 🙂 Pisa Kulesi’ni dikleştirmeye çalışarak çekilen fotoğraflarınız, herkesi kıskandıracak 🙂